Låna 10000 kr utan UC

Många långivare som lånar ut 10000 kr tar en kreditupplysning hos UC när någon gör en ansökan hos dem, men alla gör det inte. De flesta långivare som erbjuder små lån (smslån) tar sin kreditupplysning hos kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe istället, det gäller även för de smslångivare som du kan låna 10000 kr av, t ex Onea.

Nu kanske man undrar vad det har för betydelse vilket kreditupplysningsföretag långivaren använder sig av. Vad spelar det för roll om de tar sin kreditupplysning hos Creditsafe istället för UC? Om du lånar 10000 kr av en bank eller ett kreditbolag som erbjuder vanliga privatlån har det faktiskt ingen större betydelse men om du ska ta ett smslån kan det ha betydelse. Låna10000krdirekt.se ska förklara för dig varför det är så.

Därför kan det vara bra att låna utan UC

Varje gång du ansöker om ett lån tas det en kreditupplysning på dig, så är det när du ansöker om ett privatlån, så är det när du ansöker om ett smslån. Om du kreditgivaren tar en kreditupplysning hos UC registreras det i UC:s register och denna information är sen tillgänglig för nästa företag som gör en kreditupplysning på dig hos UC, även info om vilket företag som gjort en förfrågan på dig. Storbankerna Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Länsförsäkringar Bank, SEB och Danske Bank tar alltid sina kreditupplysningar hos UC (eftersom de är delägare i UC) liksom många hyresvärdar och arbetsgivare vilket gör att de kan se att du har ansökt om ett smslån. Tyvärr är det så att de flesta banker, hyresvärdar och arbetsgivare är skeptiska mot folk som ansökt om smslån vilket kan göra att du inte får ett lån hos banken fast din ekonomi på pappret ser bra ut, att du inte får hyra den lägenhet du annars skulle ha fått eller att du inte får det jobb du har ansökt om.

Om du ansöker om ett smslån hos en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC syns din ansökan inte hos UC och således kommer de flesta banker, hyresvärdar och arbetsgivare inte se att du har ansökt om smslån. Det är det här som är den stora fördelen med att låna 10000 kr utan UC om du tar ett smslån istället för ett vanligt privatlån.