Låna pengar med betalningsanmärkning

Trots att ett lån på 10000 kr inte direkt är ett pyttelitet lån så finns det både smslångivare och långivare av privatlån som kan låna ut 10000 kr med betalningsanmärkning. Däremot kan det ställas vissa krav på dig som har en betalningsanmärkning om du vill låna pengar.

Smslån med betalningsanmärkning

Det finns en hel del smslån som du kan ta trots att du har betalningsanmärkningar, även när du vill låna 10000 kr direkt. Normalt ställer långivaren inga speciella krav på de som har betalningsanmärkningar när det gäller ekonomi, däremot brukar de ha vissa krav när det gäller själva anmärkningarna. Vilka krav som gäller skiljer sig åt mellan olika långivare, men ofta brukar kraven se ut så här:

  • Du får inte ha för nya anmärkningar. Sällan får man har dragit på sig en betalningsanmärkning under det senaste halvåret.
  • Du får inte ha för många anmärkningar. En del långivare har ett tak för hur många anmärkningar man får ha, men inte alla. Taket kan till exempel vara på 6 anmärkningar.
  • Du får inte ha några skulder hos kronofogden.

Privatlån med betalningsanmärkning

De allra flesta banker och kreditbolag beviljar inte privatlån till personer som har betalningsanmärkningar, men det finns undantag. Dels finns det de som kan låna ut pengar om du har någon som går i borgen för dig och dels finns det banker som Freedom Finance som inte ens kräver det. Freedom Finance är inte alls hårda: Du måste tjäna minst 110 000 kr/år, inte ha några skulder hos kronofogden och vara mellan 20 – 73 år.