Lösa och förlänga lån

Två vanliga frågor när det gäller lite större lån som 10000 kr är om det går att lösa lånet i förtid om man vill och om det går att förlänga lånet om det skulle behövas. Dessa två frågor ska låna10000krdirekt.se därför ge dig svar på.

Går det att lösa lånet i förtid?

Ibland när man ska låna 10000 kr kanske man är osäker på hur snabbt man har råd att betala tillbaka lånet och lägger därför upp det på några år. Fördelen med det är såklart att du får låga månadskostnader men i längden får du betala mer i ränta, och således kan det var bra att veta om man kan lösa lånet i förtid om du har råd och det kan du. Oavsett du tar ett privatlån, ett smslån eller en kredit har du enligt lag rätt att lösa det precis när du vill, du kan också göra extrainbetalningar så att lånet sjunker snabbare.

Skulle du vilja lösa ditt lån är det bara att kontakta långivaren och be dem skicka en sluträkning och sedan betala den, det är mycket enkelt gjort.

Går det att förlänga lån på 10000 kr?

Det beror på långivaren och vilken typ av lån du har tagit.

  • Smslån. Det finns smslångivare som erbjuder förlängning av smslån mot en avgift/ränta för förlängningen men alla erbjuder inte förlängning. Du bör därför kolla om långivaren gör det eller inte innan du ansöker om ett lån om du vill ha den möjligheten. De långivare som erbjuder förlängning brukar erbjuda förlängning med 30 dagar i taget, ibland bara vid ett enda tillfälle, ibland vid flera tillfällen.
  • Privatlån. Om du tagit ett privatlån är det svårt att ändra på löptiden, har du lånat i t ex 2 år så har du. Däremot finns det många långivare som erbjuder en eller två avbetalningsfria månader om året och om du utnyttjar dem skjuts det sista förfallodatumet upp med lika många månader. Det här funkar i praktiken också som en förlängning.