Smslån eller privatlån?

Om du vill låna 10000 kr finns det två olika sorters lån att välja på: smslån och privatlån. Här på låna10000krdirekt.se hittar du såklart både och. Vilket att lånen som är bäst för just dig beror på hur snabbt du vill få ditt lån, din betalningsförmåga och en mängd andra faktorer. Därför ska vi nu visa dig vilka för- och nackdelar de olika lånen har och vem de kan passa bra för.

Fördelar med smslån

  1. Om du behöver riktigt snabba pengar, alltså redan idag, är det smslån som gäller. Detta lån kan sitta på ditt bankkonto bara en kvart efter att du har gjort din låneansökan om du använder dig av samma bank som smslångivaren, annars får du det i alla fall samma dag om du gör din ansökan i rimlig tid. När du tar ett privatlån får du ditt lån tidigast nästa bankdag och bara om du signerar ditt låneavtal med e-leg.
  2. Om du behöver pengar på helgen är smslån det enda alternativet för dig eftersom det finns flera smslångivare som betalar ut pengar på helgen.
  3. Om du inte har en fast anställning, har en låg inkomst eller har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett privatlån, även om lånet bara är på 10000 kr, men så är det inte med sms lån. Det finns många smslångivare som beviljar lån till folk som har låg inkomst, som saknar fast anställning och som har betalningsanmärkningar.
  4. Ett privatlån har en betydligt lägre årsränta än ett smslån. Det är bara om du betalar tillbaka ditt smslån inom någon månad som den totala lånekostnaden inte blir så stor.
  5. Om du behöver lägga upp ditt lån på minst ett år, så att du har råd att betala av på det, är privatlån det klart bästa alternativet. Det finns förvisso smslån med en lång avbetalningstid men de är betydligt dyrare och är bara något du bör välja om du har svårt att få ett lån.

Fördelar med privatlån

  1. Ett privatlån har en betydligt lägre årsränta än ett smslån. Det är bara om du betalar tillbaka ditt smslån inom någon månad som den totala lånekostnaden inte blir så stor.
  2. Om du behöver lägga upp ditt lån på minst ett år, så att du har råd att betala av på det, är privatlån det klart bästa alternativet. Det finns förvisso smslån med en lång avbetalningstid men de är betydligt dyrare och är bara något du bör välja om du har svårt att få ett lån.